Skip to main content

Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus on antanut uuden tiedotteen vakavasta haavoittuvuudesta

Ylläpitoasiakkaidemme osalta tämä haavoittuvuus on jo huomioitu. Mikäli olet ylläpitoasiakkaamme, voit olla suoraan yhteydessä Teille osoitettuun ensisijaiseen Järjestelmäasiantuntijaan, joka käy tilanteen ja mahdolliset huomiot läpi kanssanne.

Mistä tässä haavoittuvuudessa on kyse?

Useissa Zyxelin valmistamissa VPN-, palomuuri- ja verkkotallennuslaitteissa on kriittinen haavoittuvuus, johon myydään hyväksikäyttömenetelmää internetin pimeillä markkinoilla. Hyökkääjä voi verkon välityksellä saada haavoittuvan laitteen suorittamaan antamaansa ohjelmakoodia ilman tunnistautumista ja ilman tavallisen käyttäjän toimenpiteitä. Zyxel on julkaissut pikakorjauksen tuotteille, joiden tuki on voimassa tai loppunut aikaisintaan vuonna 2017. Kyberturvallisuuskeskus suosittelee käyttäjiä asentamaan pikakorjauksen välittömästi. Vanhemmille haavoittuville tuotteille Zyxel ei julkaise korjaavaa ohjelmistopäivitystä.

En vielä ole TM-Tieto Oy:n ylläpitoasiakas, miten minun tulisi toimia?

Mikäli Sinua arveluttaa ympäristösi tilanne tämän haavoittuvuuden osalta, ole yhteydessä asiantuntijoihimme ja kartoitetaan tilanteen vakavuus, sekä tarvittavat jatkotoimenpiteet.