was successfully added to your cart.

Ostoskori

Office 365 – tehosta työskentelyäsi

By toukokuu 9, 2016 Sähköposti

Office 365 on Microsoftin pilvipalveluna toimiva sovellus- ja palvelukokoelma, joka mahdollistaa tehokkaan työskentelyn paikasta ja laitteesta riippumatta. Pääasiallinen syy Office 365 -palvelun käyttöönottoon on yritystason sähköposti, johon sisältyy mm. markkinoiden johtava virussuojaus ja roskapostisuodatin. Yksittäisen sähköpostilaatikon koko on 50 GB. Office 365 synkronoi sähköpostiviestit, kalenterit ja yhteystiedot kaikille laitteille reaaliajassa.

Office 365 Business Premium ja Business Essentials

Yrityksille on tarjolla erilaisia palvelupaketteja, joiden yhdisteleminen on myös mahdollista. Palvelun voi tilata vuodeksi kerrallaan tai nykyään myös kuukausiveloituksella. Ensimmäinen kuukausi on maksuton. Yleisesti ottaen suosittelemme asiakkaillemme kuukausiveloitusta, joka on hieman joustavampi vaihtoehto.

Tässä artikkelissa keskitymme Business Premium -ja Business Essentials -paketteihin, joiden olemme todenneet sopivan parhaiten asiakkaidemme tarpeisiin. Molempiin sisältyy yritystason sähköposti sekä Office-ohjelmien verkkoversiot ja 1 TB tallennustilaa pilvessä. Myös Skype for Business, jonka avulla onnistuu esimerkiksi videokonferenssin järjestäminen, sisältyy paketteihin.

Business Premium sisältää edellä mainittujen lisäksi täyden Office –ohjelmistopaketin. Saat siis aina uusimman version Wordista, Excelistä, PowerPointista ja Outlookista PC- tai Mac-koneellesi. Jokaista käyttäjää kohden ohjelmistoja on käytettävissä 5 kappaletta. Työkoneen lisäksi ohjelmat voi siis asentaa vaikkapa henkilökohtaiselle koneelle, älypuhelimelle ja tabletille.

Office 365 -palvelun käyttöönotto

Ensimmäisessä vaiheessa tilataan haluttu määrä palvelupaketteja. Tilauksen käsittely saattaa kestää joitain arkipäiviä. Tämän jälkeen Office 365:n portaalissa määritellään toimialueen asetukset, luodaan käyttäjätunnukset ja tehdään Office 365:n vaatimat DNS-tietueet toimialueen isännöintipalvelimelle. Tarvittaessa käyttäjien olemassa olevat sähköpostit otetaan talteen vanhalta palvelimelta ja siirretään Office 365 -palveluun. Ohjelmistojen asennus tapahtuu kirjautumalla portaaliin ja lataamalla asennuspaketit halutuille laitteille. Sitten palvelu onkin käyttökunnossa! Jatkossa myös salasanan vaihtaminen, ohjelmien verkkoversioiden käyttö ja webmailin lukeminen tapahtuvat portaalissa.

TM-Tieto auttaa yrityksiä Office 365-palvelun käyttöönoton kaikissa vaiheissa. Jos toimialue (verkko-osoite) ei ennestään sijaitse meidän isännöintipalvelimellamme, se täytyy ensin siirtää, jotta DNS-tietueiden luominen onnistuisi. Siirtoa varten tarvitsemme domainin eli yrityksen verkko-osoitteen valtuutusavaimen. Jos valtuutusavainta ei löydy, sen voi tilata Ficoran domain.fi-palvelusta. Tällöin käsittelyyn saattaa mennä muutama arkipäivä.

Leave a Reply