Windows 8

Windows 8 julkaistaan yleisesti saataville 26 päivä lokakuuta. Seuraavassa pieni katkelma mielestämme merkittävimmistä uudistuksista. Mikäli Windows 8 herättää mielenkiintosi, voit varata esittelyn järjestelmäasiantuntijoiltamme. Järjestelmäasiantuntijamme voivat kertoa esittelyn yhteydessä myös muista ominaisuuksista, joita ei ole tässä artikkelissa mainittu.

Aloitusnäyttö

Windows 8 sisältää paljon uusia ominaisuuksia, joista ehkä merkittävin ja eniten keskustelua herättävä on aloitusnäyttö.

Näet ensimmäisenä nopean ja kauniin aloitusnäytön. Jokainen aloitusnäytön tapahtumaruutu on kytketty haluamaasi henkilöön, sovellukseen, sivustoon, soittolistaan tai mihin tahansa, mikä sinulle on tärkeää. Tapahtumaruudut syttyvät uusista tapahtumista ja pitävät sinut välittömästi ajan tasalla. Näet yhdellä vilkaisulla kuvan, johon sinut juuri merkittiin, huomisen sään ja viestit kavereiltasi.

Haittaohjelmien torjunta

Windows 8 sisältää päivitetyn Defender-version, joka käynnistyy heti Windowsin asennuksesen yhteydessä. Torjunta toimii taustalla ja päivittyy automaattisesti. Käyttökokemuksiemme perusteella ohjelmisto ei tunnu hidastavan koneen käyttöä eikä ainakaan päivittäisessä käytössä kysele toimenpiteisiin käyttäjän vahvistusta.

Tiedostohistoria

Tiedostohistorian avulla tiedostojen varmuuskopioinnista on tehty varsin helppoa, eikä kolmannen osapuolen ohjelmistoa enää välttämättä tarvita. Toiminto ottaa tunneittain varmuuskopion käyttäjän valitsemista hakemistoista ja tiedostoista. Varmuuskopioinnin piiriin on mahdollista sisällyttää myös SkyDrivessa sijaitsevia tiedostoja.

Tiedostohistoria kykenee tallentamaan varmuuskopiot kaikille yleisimmille medioille, esimerkiksi USB-levylle. Mikäli USB-levy ei ole tilapäisesti järjestelmän käytettävissä, tallentaa ominaisuus varmuuskopion paikalliselle levylle ja siirtää sen automaattisesti alkuperäiseen kohteeseen sen palautuessa järjestelmän käytettäväksi.

Kategoriat

Artikkelin kirjoittaja: